LinkedIn

Cataract (Staar) betreft een ouderdomsverschijnsel dat vandaag -in tegenstelling tot vroeger- door middel van een eenvoudige phaco-emulsificatie en implantatie van een monofocale IOL pijnloos verholpen kan worden.

Vandaag worden in België jaarlijks meer dan 150.000 cataractingrepen uitgevoerd, een gegeven dat door de drastisch toenemende vergrijzing van de bevolking alsook de vroegtijdigere inplanning hiervan verder exponentieel zal toenemen. Ondanks het feit dat de ingreep op zich d.m.v. alle nieuwe technologieën (geavanceerde phaco-systemen, FEMTO technieken, ...) steeds ‘eenvoudiger’ en korter wordt, betreft de technologie errond alsook alle evoluties omtrent alle toebehoren een primordiaal onderdeel van dit succes.

Simovision beschikt binnen dit segment over meer dan 15 jaar ervaring en kan u een zeer ruime expertise bieden op het gebied van zowel peroperatieve onderzoeken als peroperatoire behoeften: herbruikbaar en disposable instrumentarium, monofocale en Premium IOL’s, visco-elasticum, phaco benodigdheden, … Bovendien staan we u ook graag post-operatief bij met advies en medische apparatuur (Yag laser, UBM technologie, Dry Eye support, …).

LinkedIn

De heilige graal bij het zoeken naar een oplossing voor presbyopie is de regeneratie van het zicht dat we hadden op 20-jarige leeftijd, toen we op alle afstanden eenvoudig en scherp konden zien.

Hoewel deze zoektocht naar een ultieme oplossing zeker nog niet afgerond is, werd inmiddels een hele weg afgelegd sinds het vertrekpunt: de monofocale IOL. Bijna elk jaar wordt bovendien een nieuwe multifocale cataractlens op de markt gebracht. Refractief, diffractief, apodized, asymmetrisch gesegmenteerde additie, extended depth of focus (EDOF), … de ontwikkelingen zijn haast niet bij te houden.

Het vereist echter veel kennis om een multifocale staarlens correct te implementeren in uw zorginstelling of kliniek. Niet alleen biometrische waarden zoals hoek alpha, hoek kappa, cornea mapping en hoge orde-aberraties zijn van belang, de betekenis van deze waarden voor de verwachtingen van uw patiënt zijn dat des te meer.

Simovision is reeds meer dan 10 jaar actief in dit segment en beschikt intussen niet alleen over een gedegen expertise van het onderwerp, maar ook over de inzetbaarheid in het ziekenhuis of privékliniek.

LinkedIn

Visian ICL (Implanteerbare Contact Lens) betreft een refractieve phake IOL die het laatste decennium sterk aan populariteit heeft gewonnen ten opzichte van LASIK behandelingen.

Het gaat hierbij immers om een reversibele ingreep waarbij u als chirurg enerzijds een lage investeringskost heeft, anderzijds betreft het een laagdrempelig platform met beperkte leercurve voor de behandeling van uw refractieve patiënten. Deze ingreep vormt bovendien het ideale behandelingsplatform voor hogere refractieve afwijkingen (+10 t.e.m. -18D) en biedt de perfecte brilvervangende chirurgie voor patiënten met droge ogen of stabiele keratoconus. ICL is een hoogtechnologisch stokpaardje binnen het Simovision gamma, waarbij de evolutie nooit stil staat, wel integendeel.

Simovision is reeds meer dan 15 jaar actief binnen dit segment en biedt u bovendien als enige bedrijf een volledige expertise op zowel pre- als per- en postoperatief vlak. Vandaag worden er in de Benelux jaarlijks ongeveer 2.000 ICL’s geïmplanteerd, goed voor meer dan 10% van alle refractieve ingrepen.

LinkedIn

Droge Ogen” (Dry Eye Disease of DED) is een complexe en multifactoriële pathologie en daardoor zeer moeilijk te doorgronden. Dat laatste maakt het echter meteen zo fascinerend. Bovendien volgen de ontwikkelingen op het gebied van traanfilmanalyse en de diverse behandelmogelijkheden elkaar in snel tempo op. Stuk voor stuk thema’s die de afgelopen jaren hoog op de agenda zijn komen te staan tijdens internationale congressen, een tendens die ook in Europa van nabij gevolgd wordt.

Simovision is reeds meer dan 10 jaar actief in dit segment en volgt de ontwikkelingen op de voet.

Plugs

Plugs

Lacrivera
Idroflog

Idroflog

Alfa Intes
C.STIM

C.STIM

Quantel Medical
LinkedIn

De OCT technologie is vandaag niet meer weg te denken uit het diagnostisch arsenaal van de oogarts. Deze technologie evolueert razendsnel en met de komst van angio-OCT zijn de toepassingen nog uitgebreid. Screening en follow-up voor glaucoom, detectie en follow-up van retina-pathologieën, maar ook de moeilijkere IOL berekeningen in post-refractieve chirurgie zijn toepassingen van deze technologie.

Floaters komen dan weer vaak voor zonder dat de patiënten hier last van ondervinden. Echter, in een aantal gevallen kunnen floaters het zicht verstoren en vragen patiënten naar een doeltreffende behandeling. Vitrectomie biedt hiertoe de chirurgische oplossing. Met behulp van vitreolyse verpulvert men de floaters dan weer door middel van een speciale YAG laser. De keuze hangt af van de grootte, de lokalisatie en het aantal floaters.

LinkedIn

Het hoornvlies is een essentieel element van het zicht: het is de eerste structuur die het licht tegenkomt wanneer dit het oog binnendringt. De hoornvliesziekten gelinkt aan een te grote uitdroging van het oog, een vermindering van de gevoeligheid na LASIK, een ziekte van de oogleden, contactlenzen die slecht zijn aangepast of slecht onderhouden, … al deze factoren kunnen als gevolg een vervormd, een te dun of een te dik hoornvlies hebben.

Deze verschijnselen kunnen ook een enorme impact hebben bij vele pathologieën: DED, refractie, glaucoom, grauwe staar, …

Simovision, specialist in oftalmologie en steeds op zoek naar vernieuwing, kan u niets anders bieden dan de meest recente producten/oplossingen in dit domein.

LinkedIn

De schade die glaucoom aan het oog toebrengt is onomkeerbaar, maar een tijdige diagnose en correct toegepaste therapie kan veel onheil voorkomen. Het verlagen van intra-oculaire druk is een bewezen en doeltreffende methode om de progressie van glaucoom te bestrijden. Bij een zwaardere graad van deze aandoening kunnen bijkomende chirurgische oplossingen, oogdruppels of implantaten extra soelaas bieden. Ook in dit domein van de oftalmologie zijn er innovators actief, die baanbrekende technologieën introduceren, minimaal invasief en vrij van complicaties.

optovue ivue80

optovue ivue80

Visionix
Ahmed Glaucoma Valve

Ahmed Glaucoma Valve

New World Medical
Healaflow

Healaflow

Aptissen

Onze Merken

Blijf op de hoogte